Translate

четвртак, 22. децембар 2016.

Punjeni patlidžan


Evo savršene ideje za jedan ukusan ručak. Kako volim bolognese sos, a na testeninu sam zaboravila od kad sam na LCHF lifestyle , evo savršene ideje sa čime da jedete ukusan bolognese.
Brodići od patlidžana pripremljeni na ovaj način su odličan predlog kako da sebi ulepšate sebi vikend. Dakle, kako nikad ne dužim, neću ni ovoga puta,  odmah prelazim na traženi recept.

Potrebni sastojci :
1 veći patlidžan
300 gr mlevenog junećeg mesa
4 paradajza
1 crni luk
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
1 kašičica kurkume
120 gr gaude
1-2 kašike maslinovog ulja

Priprema :
Patlidžan preseći na pola i posoliti obe polovine, te osatvaiti da odstoji nekih 15-ak minuta. Crni luk iseći na sitne kockice. Paradajz oprati, te i njega iseći na sitne kockice.
Meso iz patlidžana odstraniti kašikom, kada omekša, i ispasirati ga.
Na maslinovom ulju prodinstati luk, te dodati meso. Dinstati kratko dok meso ne promeni boju. Posoliti, pobiberiti, začiniti kurkumom, te dodati paradajz sitno isečen ( ili izblendiran ), i meso iz patlidžana. Smanjiti temperaturu i dinstati dok sok iz paradajza i patlidžana skroz ne ispari.
Zagrejati rernu na 200 stepeni , te na pleh staviti papir za pečenje. Na njega poređati brodiće od patlidžana, koje ćete napuniti filom od mesa. Izrendati sir i posuti po vrhu fila. Peći dok se sir ne otopi i patlidžan ne omekne. Možete u toku pečenja i smanjiti tempperaturu kako ne bi sir pregoreo. Sada vam ostaje da uživate u ukusnom obroku. Prijatno !