Translate

петак, 16. децембар 2016.

Pizza na brz način


Kako mi je pravljenje pizze bilo rezervisano za vikende, zbog duže pripreme, rešila sam da probam da li postoji brži i jednostavniji način njene pripreme.
Po mom receptu za zdravu pizzu, bilo je potrebno kuvanje, pa duplo ceđenje karfiola, rešila sam da ovoga puta probam bez kuvanja karfiola, i mogu vam reći da je ovako pripremljena, jednako ukusna, kao i kada se karfiol kuva. Podloga je savršena ! S toga odmah prelazim na recept.

Potrebni sastojci :
1/2 glavice karfiola
2 jaja
120 gr gaude
so morska po ukusu
sporo pečeni paradajz ( izblendiran )
100 gr mozarele
domaća kobasica
domaći majonez

Priprema :
Karfiol, jaja i 120 gr sira izblendirati u blenderu. Smesa će biti gusta, a struktura kao pire. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Na pleh staviti papir za pečenje te kašikom vaditi smesu za podlogu pizze i rukom ili kašikom pritiskati i stanjivati "testo". Kada je dovoljno tanko, staviti u pećnicu i peći 20 minuta. Nakon toga pripremite paradajz, tako što ćete ga izblendirati, kako bi se namazao. Kada je gotova podloga, izvaditi je iz rerne, premazati paradajzom, poređati mozarelu i tanko sečenu kobasicu i peći još 10 minuta. Nakon toga možete u tankom mlazu preliti majonez, meni se odlično složio uz ovu kombinaciju.