Translate

недеља, 20. новембар 2016.

AIP 19 Pileće ćufte na praziluku


Evo jednog zanimljivog predloga za pripremu sasvim drugačijih ćufti. Brzo se pripremaju, a još brže pojedu ☺.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg filea
1 tikvica
1 kašičica masti
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
peršun
1 praziluk
baby mix salata
hladno ceđeno maslinovo ulje

Priprema :
Tikvicu oprati, iseći na kocke, piletinu takođe iseći na kocke, dodati mast i začine. Sve izblendirati i formirati loptice. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Na pleh staviti papir za pečenje i poređati ćufte. Peći ih dok ne porumene.
Praziluk prepoloviti po dužini, te iseći na štapiće, naravno prethodno ga oprati. Baby mix takođe oprati. Servirati povrće, te ga začiniti uljem, posoliti i pobiberiti. Kada su ćufte gotove možete ih poređati na povrće i služiti se. Uživajte !



AIP 18 Pileći ražnjići & pire od karfiola


Evo jedne savršene kombinacije za ručak, bili ili ne bili na AIP izazovu. Ovako ukusni ražnjići se savršeno slažu uz još ukusniji pire. Na vam je samo da se uverite, tako što ćete ovo jelo pripremiti.

Potrebni sastojci :
400 gr pilećeg filea
1-2 kašike masti
so morska po ukusu
biber krupno mleveni po ukusu
ruzmarin
štapići za ražnjiće
1 glavica karfiola
2 čena belog luka
peršun

Priprema :
Krfiol oprati, iseći na cvetiće staviti u šerpu u koju ćete dodati beli luk, te dodati vodu da pokrije svo povrće i posoliti. Kuvati oko 40-ak minuta.
Dok se karfiol kuva, možete pripremiti ražnjiće. Pileći file iseći na kockice i probosti kroz štapiće. Otopljenu mast začiniti solju, biberom i ruzmarinom, te svaki ražnjić premazati kuhinjskom četkicom. Sada vam ostaje da izgrilujete ražnjiće, a ja vam predlažem da uradite nakon pripreme pirea,
Kada je kuvan karfiol, izblendirati ga uz malo masti, te posuti peršunom. Ražnjiće ispeći na gril tiganju, sa svih strana. Sada vam ostaje samo da servirate po vašoj želji. Prijatno !

17 AIP Pečeni batat & guacamole sos


Batat veoma često koristim, od kad sam na AIP dijeti. Moram da priznam da pripremljen na ovakav način mi se najviše dopao. Slaže se uz roštilj, ili uz umak po vašem izboru. Ovoga puta sam se odlučila za guacamole sos u AIP varijanti, dakle bez ljute paprike. 

Potrebni sastojci :
2 batata
1-2 kašike masti
so morska po ukusu
biber krupno mleveni
ruzmarin
*Guacamole sos ( vi nemojte dodati papriku ukoliko ste na AIP dijeti )  RECEPT OVDE .

Priprema :
Batat oprati i oljuštiti. Iseći kao za pomfrit, na kriške. Otopiti mast, te dodati so, biber i ruzmarin. Rernu ugrejati na 200 stepeni, gornji i donji grejač. Na pleh staviti papir za pečenje, te poređati batat. Četkicom premazati batat mašću i začinima. Peći dok ne porumeni. Služiti toplo.