Translate

четвртак, 27. октобар 2016.

Zucchini bolognese


Prvo što sam naučila da kuvam ( posle palačinki ), bile su paste. Međutim, kako sam na ovoj ishrani, morala sam da nađem supstitut za pastu, a ovoga puta to je tikvica. Obrok je ukusan, i nadasve zdrav.

Potrebni sastojci :
400 gr mlevenog junećeg mesa
1 glavica ljubičastog luka
1 čen belog luka
kurkuma
4-5 paradajza
malo stevije
so morska po ukusu
krupno mleveni šareni biber
sušeni origano
1 kašika sira grana padano
2 dugačke tikvice
1 kašika putera

Priprema :
Prvo pripremite sos na ovaj način: 
Očistiti luk, te ga iseći na kockice. Paradajz oprati i takođe iseći na kockice. Na puteru propržiti meso, dodati luk, paradajz , ispasiran čen belog luka i začine. Dodati malo vode kako bi se dinsao sos. Ja sam dodala i malo stevije za lepši ukus. Tikvice na aparatu za špagete izrendati , te ih kratko prokuvati u malo slane vode, nekih 2-3 minuta. Procediti ih i jelo je spremno. Možete na kraju dodati i sir radi verodostojnije italijanske kuhinje.

Džigerica !


U LCHF ishrani jako su zastupljene iznutrice i preporučuje se njihova primena jer obiluju vitaminima A, C, B6 i B12 , kao i mineralnim materijama kao što su bakar, gvožđe, magnezijum i cink. Imaju malo kalorija i mogu se pripremiti na različite ukusne načine. Jedan od njih je i ovaj moj sa lukom i tartar sosom na moj način:).

Poterbni sastojci :
450 gr pileće džigerice
1 glavica crnog luka
1 kašika masti
so morska po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu
kiseli krastavci
tartar sos

Priprema :
Džigericu oprati, osušiti kuhinjskom krpom i iseći na kocke. Luk očistiti i iseći takođe na kocke. U šerpu ili tiganj stvaiti svinjsku mast, kada se otopi staviti džigericu, te pržiti dok ne porumeni. Zatim dodati luk i zajedno dinstati na nižoj temperaturi kako ne bi izgorelo. Gotovo je kada dobije braonkastu boju.


Tartar sos 

Potrebni sastojci :
5-6 malih kiselih krastavaca
3-4 kašičice kapara
2 grančice mirođije
2 grančice peršuna
1 kašičica pavlake
1 kašica didžon senfa

Priprema :
Peršun i mirođiju oprati, i sve sastojke staviti u blender i izmiksati. I tartar sos na moj način je gotov. 
I fenomenaalno se slaže sa džigericom , ali ne samo sa njom :)