Translate

среда, 19. октобар 2016.

Pizza omlet


Jaja spadaju u čest doručak u ovoj ishrani, ali dobra je stvar što možete da ih pripremate na razne načine. Jedan od predloga je i pizza omlet.

Potrebni sastojci :
2 jaja
10 gr putera
3 čeri paradajza
1 kašika sira grana padana

Priprema :
Jaja izlupajte te ih viljuškom umutite. Paradajz operite i isecite na četvrtine. Puter stavite na tiganj kada se otopi stavite umućena jaja, te malo viljuškom promešajte. Tada možete da smanjite vatru i poklopite tiganj. Nakon 2 minuta stavite pardajz i sir i opet poklopite na 2 minuta. I omlet je spreman za doručak.

Potaž od bundeve


Ovaj potaž je bio moj prvi susret sa bundevom. Inače nisam neki ljubitelj , mada mi je bio izazov da je probam u ovoj varijanti. I veoma mi se dopalo. Kremasto slatkastog je ukusa i praktikovaću je u ovoj varijanti. Ipak je oktobar obojen tom bojom, te bi valjalo i obojiti naše tanjire.

Potrebni sastojci :
350 gr sečene bundeve
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
30 gr putera
so morska po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu

Priprema : 
Odstraniti koru bundeve i iseći je na kocke. Šargarepu oprati, oguliti i iseći na kocke, crni luk oljuštiti, iseći takođe na kocke.
Puter staviti u šerpu i kada počne da se topi staviti luk da se malo prodinsta, te dodati ostale sastojke. Naliti vodom da prekrije sve sastojke i dodati začine. Kuvati dok šargarepa ne omekne , zatim smesu prebaciti u blender i izmiksati je. Ponovo vratiti u šerpu i kuvati još 3 minuta. I divan  potaž je očas posla spreman.
Iako u LCHF ishrani nije baš preporučljivo jesti kuvano povrće većeg glikemijskog indeksa, ja nisam mogla da odolim u ovoj varijanti šargarepi.