Translate

среда, 5. октобар 2016.

Jaja & mladi luk




Još jedna ideja kako spremiti jaja. Mogu slobodno reći da je ovo moja pobednička kombinacija. 

Potrebni sastojci :
20 gr putera
1 struk mladog luka
2 jaja
morska so po ukusu
šaka rukole

Priprema :
Mladi luk oprati , i iseći koren glavice luka, kao i sasvim donji deo perca. Iseći ga na kolutove. U zagrejani tiganj staviti puter, zatim mladi luk i krtako propržiti. Zatim dodati jaja, posoliti i mešati dok se ne pretvori u kajganu, Oprati rukolu i odstraniti petiljke i staviti na kajganu. 

Green pizza


Ovo je ubedljivo najbolja pizza koju sam jela u skorije vreme. Ko voli pite sa blitvom ili spanaćem biće oduševljen sa ovom verzijom. Podloga se pravi kao i u ovom  receptu, a za nadev sam našla inspiraciju u zelenom.

Potrebni sastojci :
2 veze blitve
1 jaje
2 kašike punomasnog sira
1 kašika parmezana
150 gr ementalera
6 crnih maslina
morska so po ukusu
krupno mleveni šareni biber po ukusu
kašičica belog luka u prahu

Priprema :
"Testo" se primprema kao što sam pisala recept za zdravu pizzu. A za nadev je potrebno kratko izblanširati blitvu, prethodno odstranivši stabiljku. Zatim ostaviti da se procedi, i iseći na kockice. Dodati jaje, parmezan, izmrvljen sir, so , biber, beli luk. Sve dobro pomešati da bude bude kao preliv, i izrendati ementaler.
Kada se zapeče podloga, izvaditi je iz rerne i staviti nadev, na koji ćete dodati ementaler i zapeći još 10 minuta.
Kada je pizza gotova izvaditi je iz rerne i preliti 2 kašike tzatziki preliva, i dodati masline. Meni, kao i onima koji su imali sreću da je probaju se veoma svidela. Isprobajte ovaj recept i uverite se i vi.