Translate

петак, 30. септембар 2016.

Zdrava pizza



Kada sam otkrila da u LCHF ishrani mogu uvrstiti i nešto što jako volim, a to je pizza bila sam presrećna i spremna na izazov kako je spremiti.
Na internetu ima jako puno načina kako da napravite pizzu bez brašna. Probala sam nekoliko, međutim kada mi se nešto ne dopadne , odnosno nije po mom ukusu, ne želim ni postavljati recepte.
Ova cauliflower pizza je pun pogodak, i ko nije ljubitelj karfiola zavoleće ovu pizzu jer zapravo nema njegov ukus. "Testo " je dovoljno tanko, mekano, ukusno i ne rasipa se.
Za nadeve možete i sami eksperimentisati, ali moj vam je savet da prvo probate ovakvu, pa ako vam se dopadne biće prilika da eksperimentišete.

Potrebni sastojci :
1 manja glavica karfiola
malo morske soli
1 jaje
120 gr gaude
so morska po ukusu
krupno mleveni biber po ukusu
1 kašičica sušenog origana
4-5 polovina sun dried tomato
150 -200 gr gaude
3 čeri paradajza
5 crnih maslina
2 parčeta pršute, može i više

Priprema :
Karfiol pažljivo oprati iseći na cvetiće i samleti u bilo kakvom choperu. Za to vreme u šerpu staviti vodu i malo soli, i dodati samleven karfiol. Kad proključa kuvati još 5 minuta. Iscediti ga i ostaviti da se prohladi. Kada se karfiol prohladio staviti ga u kuhinjsku krpu ili gazu i ponovo ga dobro ocediti.
Tada karfiol stavite u činju u koju ćete praviti "testo" za pizzu. Sir izrendajte i dodajte ga u smesu, kao i jaje, potom i začine.
Zagrejte rernu , gornji i donji grejač na 230 stepeni. Na pleh obložen papirom za pečenje stavite "testo" i oformite u oblik koji vam odgovara, tako da smesa bude tanka i izjednačena. Pleh stavite u rernu i pecite 15 -20 minuta.
Dok se "testo" peče izblendirajte sun dried tomato.,izrendajte gaudu i isecite čeri paradajz na četvrtine .Kada  istekne vreme izvadite pleh i stavite nadev koji ste izblendirali. Nanesite na celu pizzu, zatim dodajte gaudu, čeri paradajz i masline. Sada ponovo stavite pizzu u rernu na 15 minuta.
Kada se završi pečenje dodajte listove pršute i uživajte u preukusnoj pizzi.